Friday, January 11, 2008

Back in biznis


A trecut mult timp de la ultimul meu post si sincer, nu ma asteptam sa mai scriu vreodata pe acest blog. Nu ma omor dupa "meseria" de blogger si nici timp nu prea am. Cu toate acestea apar "datatori de parere si analisti publicitari" de a caror beregata trebuie sa ma iau din cand in cand si deasemenea exista si lucruri bune pe care vreau sa le punctez. Asadar, sa o iau cu inceputul:
1. Advero exista si merge in continuare. Anul acesta implinim 5 ani si va asigur ca va fi un an mare, cu rebranding, Maddays si multe surprize ptr prieteni si nu numai. 
2. A crescut numarul clientilor mari in zona Iasului si sper sa creasca si calitatea agetiilor si a freelancerilor care joaca pe aceasta piata. Tuturor celor care ne-au acuzat ca le-am "suflat" clienti le trasmit pe aceasta cale ca nu a fost nimic personal si ca data viitoare poate fi Advero cea care pierde. Inca nu s-a intamplat "in lupta dreapta" si sper la lupte tot mai interesante. Consider ca important nu este sa castigi ci felul in care lupti.  
3. S-au conturat cateva bloguri care conteaza pe plan local si ii salut pe aceasta cale pe Andrei Sava, Adi Mironescu si Adrian Monoranu dar salut deasemenea si personajul Anonymus care este tot mai prezent pe toate blogurile si din ce in ce mai penibil. Mi se pare un gest de om matur sa iti recunosti o opinie, chiar daca nu e favorabila. Opiniile venite din neant nu au nici o valoare. Ptr acest personaj am un mesaj personal: 7Est nu este facut de Advero, este doar inceput de noi. Cum nu stie multa lume ca noi am castigat acest client la un pitch foarte palpitant, cred ca pot reduce lista "suspectilor" la cel mult 4 nume pe care le tin ptr mine si NU le respect in continuare. 
4. M-a impresionat evolutia lui Paul Lozba si nu mi s-a parut corect sa ii aleg cele mai bune 10 lucrari chiar daca acest lucru mi-a fost cerut chiar de el. 
5. Pe blogul lui Adrian Monoranu este un articol despre meshul lui Imark. Vreau sa folosesc acest motiv sa spun o parere personala ilustrata perfect de acest subiect. Ddpdv "photoshopistic" meshul este realizat prost, indubitabil sotia lui Cristi de la Imark arata foarte bine (as spune chiar ca arata mult mai bine in realitate decat in acea imagine) si nu in ultimul rand, mesajul este confuz. Cu toate acestea, cred ca meshul acela este o reclama al naibii de buna ptr simplul motiv ca si-a facut treaba, fiind adresata tipului de client pe care il are agentia Imark. Deasemenea, e destul de mare, bine amplasat si agresiv incat sa fie vazut de catre un oras intreg. Cu siguranta nu va castiga un premiu la Adprint sau Ad'Or insa nu cred ca agentia despre care vorbim isi propune asa ceva, cel putin ptr anul acesta. In concluzie, eficienta este mult mai importanta decat orice altceva. 
6. Nu cred ca Branzas a decazut ci doar ca isi vede de treaba. Deasemenea respect in continuare ptr Marius Ursache & Co. 

Cam acestea fiind scrise, cred ca ajunge ptr azi. Astept cu nerabdare comentariile lui Anonymus si parerile tuturor celor care vor avea ceva de spus, pro sau contra ideilor mele. Deasemenea declar deschisa o sesiune de cafele la sediul agentiei Advero, ptr toti cei care vor sa ne cunoasca. 

4 Comments:

Anonymous Adrian Monoranu said...

Salut back to you Cristian. Merci de apreciere si poate ne vedem la BrandVIEW 2.0 :D
Cat despre mashul de la IMARK, ... strategul din mine vroia mai mult de la unii care declara pe site-ul propriu ca sunt agentie de publicitate.

7:10 AM  
Blogger Adrian Mironescu said...

Salut si din partea mea. Schimbarea de atitudine e binevenita. ;)

Succese!

7:11 AM  
Blogger Cristian said...

Ca de obicei, spun ce gandesc. Nu o vad ca pe o schimbare de atitudine... :)

8:10 AM  
Blogger Andrei Sava said...

Salutare Cristi! :)

Succes in 2008. Am citit acest post cu intarziere. Mult succes cu Advero si a 2-a editie Mad Days.

4:29 PM  

Post a Comment

<< Home