Tuesday, September 05, 2006

A fi sau a nu fi

Un frustrat invidios a postat chestia asta http://www.flickr.com/photos/whitet/198749537/ . Dupa parerea lui pe care si-o exprima sub imaginea respectiva, simbolul Advero (nu logo-ul...) seamana cu simbolul yousendit.com. Asemanarea pe care ne-a semnalat-o de mai multe ori este un fel de copiere iar Advero - o echipa de plagiatori dupa parerea lui.
Cand am pornit agentia cu 3 ani in urma nu eram siguri de numele pe care vrem sa il purtam dar stiam sigur unde vrem sa ajungem. Aveam vise mari in care credeam cu tarie. Atunci a aparut ideea avionului. Avionul simbolizeaza zborul iar faptul ca e din hartie spune ca poate fi realizat cu mijloace modeste, din nimic. In acel moment singurul nostru "instrument" era un calculator deci puteam spune ca nu aveam nimic. Ne stiam bine rolurile si asta a compensat toate celelalte neajunsuri.
Dupa 3 ani, Advero este a doua agentie din Moldova daca e sa privim la cifra de afaceri sau portofoliul de clienti. Pot spune ca avionul ne reprezinta evolutia.
Daca dai o cautare pe google gasesti cel putin 3 avioane care seamana cu al nostru. E un simbol destul de comun pentru ca oricine stie sa faca un avion de hartie. Stiam de la inceput acest lucru dar eram indragostiti de povestea pe care noi o asociasem cu avionul de hartie asa ca ne-am asumat acest risc. Forma grafica a aparut simplu. Am luat o foaie de hartie, am facut un avion, apoi niste fotografii pe care le-am importat intr-un program de grafica si gata. Ne-a luat 15 minute.

1 Comments:

Anonymous whiteT said...

scuza-ma dar cred ca faci o confuzie, eu nu am acuzat si nu am mai discutat cu nimeni despre chestia spusa aici.
acea poza este pusa de mine pe flick pentru ca vroiam sa o arat la 2 colegi ai mei.(probabil trebuia sa o pun "private").
deci, sigur ma confuzi pentru ca asa cum vezi si acolo nu am denigrat sau , de fapt nu am facut nici un comentariu asupra imaginii.
si in nici un caz imaginea nu are menirea de a ataca ADVERO.
multumesc.

7:23 AM  

Post a Comment

<< Home